Ik mag weer meedoen

Ik mag weer meedoen

“Ik zie de top van de berg.
Het einde is in zicht.
Ik ben er bijna!”

In oktober 2017 raakte ik uit de running vanwege een uitgeputte bijnier. Nou dat is knap vervelend kan ik je vertellen. En na vele maanden van rust, tijd voor herstel en het aanmeten van een gezonde levensstijl durf ik te zeggen: “Ik ben er bijna weer!”

En “bijna” is voor mij inmiddels goed genoeg. Natuurlijk wil ik nog meer conditie opbouwen. En daar werk ik ook hard aan. Natuurlijk wil ik ’s avonds nog meer energie over hebben en natuurlijk wil ik ook wel weer eens mezelf qua eten en drinken volledig te buiten gaan. Maar deze zaken staan in schril contrast met hoe ik me begin dit jaar voelde. Ik ben dus enorm dankbaar voor het feit dat ik er weer ben!

Sinds twee weken werk ik weer twee halve dagen in de week. En dat doe ik niet thuis, maar in het Inspiratiehuis Surhuisterveen. Dit is voor mij de ideale plek om er weer rustig in te komen. Ik ga er fietsend heen. Ik kan het mooi combineren met de sportschool en opvang -beide 100 meter verderop- en er werken leuke andere vrouwen.

Het doet me goed om ‘er weer bij te horen’ en iets voor een ander te kunnen betekenen. Ik krijg energie van de andere ondernemers en heb heel veel nieuwe ideeën. Ik pas er echter wel voor op dat alles behapbaar blijft. Sommige (nou eigenlijk de meeste) ideeën moeten nog even wachten.

Eén idee ga ik echter wel uitvoeren: in november ga ik mee met Nomad Cruise. Een transatlantische cruise met 400 internationale freelancers en creatieve ondernemers. We bezoeken mooie bestemmingen zoals Kaapverdië (hoi Jasper en Jessica :-)) en tijdens de zeedagen zijn er interessante lezingen en workshops. Ik kijk er enorm naar uit en kan niet wachten tot het zover is!

Tot die tijd is ‘balans’ het toverwoord. Ik hoop vanaf september weer nieuwe klussen aan te kunnen nemen. Het idee is dat ik uren opbouw en vervolgens 3 tot 4 dagen per week ga werken. Ik neem het liefste klussen aan met een begin en einde. Ik kan er dan vol voor gaan en na de tijd -mocht dat nodig zijn- weer even de rust op zoeken.

Als je thuis zit ga je nadenken over wat je graag zou willen doen qua werk. Ik vind heel veel dingen leuk, maar de onderstaande zaken zou ik wel echt graag willen doen. Omdat ik ze óf nog nooit heb gedaan, óf omdat ik er gewoon heel goed in ben (hahaha aan zelfvertrouwen geen gebrek):

 • (Semi) overheid helpen -als kritische marketeer- bij een strategisch meerjarenplan/visie omtrent toerisme
 • Ondernemers in een regio, natuurpark, stad of dorp helpen om hun gebied of bestemming beter op de kaart te zetten. Concreet zou dit kunnen door:
  • Meerdaagse excursie organiseren voor (toeristische) ondernemers
  • Lezingen geven over (regio)marketing
  • Grote persreis te organiseren
  • Ludieke, guerrilla-achtige marketingacties met draagvlak uit de regio
 • Een project op Ameland. Omdat ik van dit eiland houd :-)
 • Inspirerende bijeenkomsten organiseren voor mijn eigen netwerk. Omdat het leuk is om mensen te verbinden.

Mocht je denken: dit project is net wat voor Elizabeth? Ik hoor het graag!

Fijne zomer en wie weet tot snel!

Hier spreek ik een groep bloggers toe tijdens een persreis.

Hier geef ik een lezing tijdens een inspiratiefestival.