Wat we doen

Pilat Advies is opgericht in 2010. Sinds 2014 richten wij ons op regiomarketing. Wij zetten steden, dorpen en regio’s op de kaart. Dit doen we door (overheids)beleid te vertalen naar praktische uitvoerbare concepten. We hechten veel waarde aan proces met belanghebbenden/ondernemers.

Draagvlak

De inwoners, ondernemers en ambassadeurs vermarkten een stad, dorp of regio. Het is hún woonplaats of gebied. Vraag hen daarom wat zij vinden en willen. En voer dat uit. Draagvlak en succes gegarandeerd!

Producten

Wil je meer bezoekers? Dan heb je een eenduidig verhaal nodig! Waarom moeten ze in jouw stad, dorp of regio komen? Schrijf het op en deel jouw verhaal via een website, magazine of bijvoorbeeld een routekaart.

Marketing

Heb je het draagvlak en de producten op orde? Dan kun je beginnen met de promotie. Denk aan internetmarketing, media-aandacht, een beursbezoek, social media campagne of bijvoorbeeld aan een evenement.

Portfolio

draagvlak, marketing, natuurorganisatie, ondernemersvereniging, overheid, product

Doelgroepen

Wij werken voor (semi)overheden, natuurorganisaties en ondernemersverenigingen. Tijdens een klus betrekken we graag leden, de achterban en andere belanghebbenden. Zij weten wat er speelt. En zij vermarkten uiteindelijke de regio. Wij helpen hen graag!

Overheid

Regelmatig vullen wij het gat op tussen (semi)overheidsbeleid en de markt. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe vaarroute. De infrastructuur ligt, en dan mag de markt het oppakken. Daarvoor is wel een aanjaagproces nodig. Wij helpen hierbij graag. We enthousiasmeren ondernemers en helpen kansen te verzilveren.

Natuurorganisaties

De natuur in Nederland wordt steeds meer opengesteld voor het publiek. Maar hoe vertel je dit? Wij helpen natuurorganisaties en ondernemers in de omgeving om hun gebied op de kaart te zetten. Door duurzame marketing en communicatie. Uiteraard met oog voor de flora en fauna. Want dat staat op 1!

Ondernemersverenigingen

Wij helpen diverse verenigingen om hun regio, stad of dorp op de kaart te zetten.  Door een evenement, persreis of bijvoorbeeld een social media campagne te organiseren. We adviseren het bestuur, organiseren workshops voor de leden en brengen structuur aan in de promotieactiviteiten.

Werkwijze

Als we een klus aannemen, werken we deze stap voor stap af. Tussentijds betrekken we belanghebbenden en evalueren we regelmatig. Tijdens het proces krijg je namelijk nieuwe inzichten en die gebruiken we graag. We streven naar het meest optimale resultaat.

De vraag

Wat is precies de vraag? Zijn wij de juiste partij om te helpen? En heeft de opdrachtgever specifieke wensen voor de aanpak?

Aanpak

Wij werken het liefste op basis van co-creatie. Samen met een groep belanghebbenden komen we tot gedragen oplossing. Dit proces begeleiden we graag!

Uitvoering

Hand uit de mouwen en aan de slag! We gaan zaken regelen, teksten schrijven, bijeenkomsten organiseren of bijvoorbeeld een campagne starten.

Evaluatie

Naderhand evalueren we het project. Desgewenst schrijven we een verslag met succesnummers en verbeterpunten. Van elk project leren we!

Wat anderen zeggen