Pilat Advies | Fete de la Nature in De Alde Feanen 2017
577
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-577,cookies-not-set,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-15.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Fete de la Nature in De Alde Feanen 2017

Over dit project

In 2017 organiseerden we voor de tweede keer het festival Fete de la Nature in Nationaal Park De Alde Feanen. Wij begeleidden het proces, zorgden voor de netwerkcommunicatie en deden de marketing en persbenadering. Daarnaast maakten we de programmakrant en beheerden de Facebookpagina.

Duizenden bezoekers genieten van De Alde Feanen

Diverse activiteiten werden zaterdag 20 mei en zondag 21 mei 2017 georganiseerd in en rondom Nationaal Park De Alde Feanen onder de noemer ‘Vier De Alde Feanen’.

Zestien ondernemers organiseerden ruim dertig activiteiten en haakten daarmee aan bij het landelijke natuurfestival Fete de la Nature. Ook werd het watersportseizoen in Grou geopend en organiseerde It Fryske Gea een open dag in het Bezoekerscentrum van het park. Duizenden mensen kwamen op de festiviteiten af.

De open dag, afgelopen zondag, bij het bezoekerscentrum trok 3000 mensen. ,,Het was nog drukker dan vorig jaar. Het weer was ook perfect. Niet te warm en niet te koud”, vertelde Sebastiaan Laarman, Manager Recreatie en Educatie bij It Fryske Gea.

Ook Jacob Nauta van Activiteitenboerderij De Wartenster was zeer tevreden: ,,Ik had zaterdagavond 175 mensen aan boord van mijn pramen.’’ Samen voer hij met diverse sloepen een fakkeltocht vanaf Grou. Vanuit Earnewâld gaf bootverhuurder Ulbe Postma deelnemers een onvergetelijke ervaring. Dertien mensen gingen met hem nachtsloepvaren. ,,Meer pasten er niet in de sloep. Dit weekend kreeg ik nog veel telefoon, maar ik zat al vol. Uiteraard heb ik ze allemaal doorverwezen naar de tocht vanuit Grou.’’

Volgens secretaris John Haitsma van Nationaal Park De Alde Feanen was dit ook precies de bedoeling: ,,Door ondernemers uit de diverse dorpen samen een natuurfestival te laten organiseren, leren ze elkaar beter kennen. En als men elkaar beter kent, kunnen ze ook betere gastheren zijn. De situatie met het nachtvaren is hiervan een mooi voorbeeld. Men verwijst echt naar elkaar door.’’

Op vrijdag 19 mei opende gedeputeerde Johannes Kramer samen met Johannes Houtsma, raad van toezicht Celebrating Diversity en Anne Leeflang, projectleider van Fete de la Nature het natuurfestival ‘Vier De Alde Feanen’. Alle drie waren onder de indruk van het activiteitenaanbod en de samenwerking in Nationaal Park De Alde Feanen.

Deze opening was een opmaat voor het jaar 2018. Dan is Nationaal Park De Alde Feanen hoofdlocatie van het landelijke festival.

Datum
Categorie
marketing, natuurorganisatie
Tags
communicatie, netwerken, organisatie, persbenadering, productie