Interactieve fietsroutes Achtkarspelen

Over dit project

Achtkarspelen lanceert nieuwe interactieve cultuurhistorische fietsroutes

BUITENPOST Achtkarspelen heeft, samen met de Keunstkrite, stichting Oud Achtkarspelen en de gemeente nieuwe cultuurhistorische fietsroutes ontwikkeld. Pilat Advies heeft de content verwerkt tot een interactieve route.

,,Helemaal hip en interactief door een app die informatie geeft over cultuur, historie en natuur op verschillende punten in de routes”, aldus wethouder Cultuur Sjon Stellinga. Ook collega Klaas Antuma is enthousiast: ,,Als wethouder recreatie en toerisme geniet ik echt van de combinatie fietsen en moderne informatievoorziening.” Samen met leden van de werkgroep stapten ze op de nieuwe huurfietsen van botanische tuin De Kruidhof om de route te verkennen.

Drie routes
Er zijn drie fietstochten van ongeveer dertig kilometer. Via de fietsroute-app van izi.travel verschijnt informatie op de smartphone. Bijvoorbeeld foto’s van de historie of uitleg over verschillende kunstwerken in de gemeente. Verder zijn er Friese gedichten en volksverhalen te horen en krijgen fietsers informatie over het bijzondere landschap. Deze tekst is afkomstig van defeanster.nl.

Download de app
Zoek in de Appstore of Google Playstore of bij Microsoft naar de app IziTravel. Download en installeer de gratis app op je telefoon. Zoek vervolgens op de naam van een route of klik op de onderstaande linkjes om rechtstreeks naar de routes in Achtkarspelen te gaan.

Inmiddels zijn alle routes ook in de Friese taal te beluisteren!

Datum
Categorie
overheid, product
Tags
audio, content, integratie, projectbegeleiding, tekst