Inspiratiekaart Súd Ie

About This Project

Tussen Dokkum en het Lauwersmeer, ligt de vaarroute Súd Ie. We maakten een inspiratiekaart voor de toeristen met nautische informatie en bezienswaardigheden in het gebied. De kaart is gedrukt in een oplage van 10.000 stuks. Wil je de kaarten ook gratis beschikbaar stellen aan jouw gasten? Neem dan contact op met Rianne de Groot via r.degroot@noardeast-fryslan.nl.

Praktische informatie voor je boot
De Súd Ie is vanaf medio april 2022 geschikt voor kano’s, sloepen en (motor)boten met maximaal een diepgang tot 1.10 meter, 4 meter breedte, 1,50 m hoogte en een lengte van 15 meter. In 2023 is de route toegankelijk voor boten met een hoogte van maximaal 2,40 meter.

Boot huren
Wil je direct de Súd Ie op? Dan kun je het beste een sloep of vissersbootje huren bij Scheiershoek (Dokkum/Oostrum) of bij Bootverhuur La Barca in Oostmahorn. Wil je er een flinke dagtocht van maken? Vaar dan in de rondte via het Dokkumer Grootdiep. B&B de Gastenkamer in Ee verhuurt ook sloepen. Wil je een boot met karakter? Meld je dan bij het verhuurbedrijf ‘Varen met Sil’ en vertrek vanaf Kollum.

Sluizen
De route is ongeveer 12 kilometer lang. Twee sluizen markeren de route. De sluis Oosterverlaat bij het Schapedijkje in Dokkum is monumentaal en wordt door de sluiswachter voor je bediend. Bel 10-15 minuten van tevoren met dhr Jagersma (van Camping Harddraverspark) via 06-50606390. De sluis bij vakantiepark Landal Esonstad kun je zelf bedienen. Een duidelijke instructie helpt je om eenvoudig door de sluis te komen. Lukt het niet? Dan helpen medewerkers van het park je graag!

Aanlegplaatsen
Aan de route zijn drie marrekrite aanlegplaatsen gerealiseerd. Watersporters mogen hier maximaal drie dagen gratis verblijven, mits zij zich aan de regels houden. De aanlegmogelijkheden vind je bij Jouswier (Reidswâl), Anjumer Kolken en Ezumazijl. Alle locaties hebben 60 meter beschikbaar.

De route gaat in 2022 open voor boten met een hoogte tot 1,50 meter. Er moet namelijk nog één brug op hoogte worden gebracht. Daarnaast wordt de route aangekleed met interessante belevingsmomenten.

Beelden in de header zijn van Marit Anker

Date
Category
overheid, product
Tags
beeldredactie, content, distributie, drukwerk, projectbegeleiding, promotie, tekst, vormgeving