Pilat Advies | Magazine
584
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-584,cookies-not-set,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-15.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Magazine

Over dit project

In een handomdraai van wad naar woud en meren

Tekst Thea van der Schaaf

Hoe de Wâldpyk aan zijn handelskarakter komt? Waarom de klokken om 21.50 in Dokkum luiden? Waar de sleutel van het kerkje in Sibrandahûs te halen is? Deze en heel veel meer vragen worden beantwoord in een dubbeldik magazine over het Waddengebied en de regio Wouden/meren. Het magazine is gericht op toeristen die hier vakantie vieren. Ze vinden tal van activiteiten en bezienswaardigheden in het magazine. Maar ook wie hier in de regio woont en op zondagmiddag eens wat anders wil, vindt inspiratie.

Het toeristisch magazine over Noordoost Friesland is opgedeeld in twee katernen: aan de ene kant blader je door het waddengebied, draai je het magazine om dan begint je tocht in de regio wouden/meren. In het hart van het magazine pronkt de stad Dokkum, is een evenementenkalender van Noordoost Friesland te vinden, en wordt er aandacht besteed aan typisch Friese zaken.

“Voor dit magazine zijn we in de huid gekropen van de toerist”, vertelt Elizabeth Pilat van Stichting Regiomarketing en Toerisme uit Noordoost Fryslân. In nauwe samenwerking met de recreatieve ondernemers in de regio is het magazine ontwikkeld en samengesteld. “We vertellen niet alleen wát er te doen is, maar ook waar, wanneer en in welke prijsklasse. Bovendien geven we aan waar er onderweg in de regio koffie en thee klaar staan en waar toiletten beschikbaar zijn. Een gedetailleerde kaart met uitgebreide legenda maakt het allemaal heel overzichtelijk.”

Het magazine heeft een frisse, Friese uitstraling. Het pompeblêd is nadrukkelijk aanwezig en heel veel fotomateriaal werd ingezet om de verscheidenheid van de regio in beeld te brengen. Aan het magazine is de website www.eropuitinfriesland.nl verbonden. Deze geeft gedetailleerde informatie over alles wat er in het magazine genoemd wordt. De site geeft ook een actueel overzicht van activiteiten in de regio.

Bijzondere aandacht is er in het magazine voor de veelheid aan natuur die de regio rijk is. Elizabeth: ,,Je vindt hier het Nationaal Landschap de Noardlike Fryske Wâlden, Nationaal Park de Alde Feanen, Nationaal Park het Lauwersmeer en het Waddengebied als Unesco Werelderfgoed. Dat we daarover beschikken en dat je daar gewoon dwars doorheen kunt wandelen of fietsen, dat is goud wat we in handen hebben en dat moet iedere toerist weten.’’ Verschillende wandel- en fietsroutes worden om die reden kant en klaar beschreven, met tips voor bezienswaardigheden onderweg. Verder doet het magazine suggesties om er op uit te gaan in de culturele sfeer, op en aan het water, met de nodige inspanning of juist ontspanning en is er een bucketlist voor kinderen. Pilat: ,,Met elkaar is het een magazine geworden waar de ondernemers trots op zijn en dat toeristen en inwoners inspireert om op zoek te gaan naar unieke activiteiten in de regio’’

Het magazine is gratis verkrijgbaar bij de toeristische informatiepunten en de grotere recreatieve ondernemers in de regio.

Datum
Categorie
ondernemersvereniging, product
Tags
content, lancering, noordoost friesland, projectbegeleiding, vullen