Webinar R&T Zuidoost Friesland

Over dit project

Webinar over toerisme in Zuidoost Friesland goed bekeken.

Op maandagavond 26 oktober keken er bijna 300 toeristische ondernemers uit het zuidoosten van onze provincie naar het webinar van de stichting Toerisme Regiomarketing Zuidoost Friesland.

Daarmee was het webinar nog succesvoller dan de voorjaarseditie die in april werd uitgezonden. Deze uitzending werd overigens naderhand nog eens 355 keer bekeken. Gebiedsregisseur Elizabeth Pilat ‘deze aantallen kun je alleen halen met een webinar, dat is dan weer iets wat we van deze coronacrisis hebben geleerd’.

Aan het woord was gisterenavond Ingrid van de Vechte van het Sociaal Fries Planbureau, zij sprak over de Friese Paradox en moedigde Zuidoost Friesland aan haar verhalen beter over de bühne te brengen.

Als tweede vertelden de medewerkers van de stichting Toerisme Regiomarketing Zuidoost Friesland over hun werkzaamheden het afgelopen jaar; er is een website gelanceerd, die afgelopen voorjaar werd aangekondigd in een inspiratiekrant en er werd een succesvolle persreis georganiseerd. Hierdoor kwamen bijna 5 miljoen mensen in aanraking met wat de marketingorganisatie ‘Het Andere Friesland’ noemt. Ook werden de plannen voor komend jaar besproken. Er is een lange wensenlijst, maar tot nu toe is er alleen een basissubsidie van 100.000 euro toegezegd door de 5 deelnemende gemeenten.

Tenslotte schoven deze avond 4 ondernemers uit de regio aan tafel. Jan de Roos, Natasja van den Bos, Bert Zijlstra en Stef Avezaat vertelden over de impact die corona heeft op hun business en hoe zij daarmee omgaan. Deze ondernemers proberen zich zo goed mogelijk aan te passen aan de situatie. Welke kansen zien ze ondanks alle beperkende maatregelen?

 

Datum
Categorie
draagvlak, ondernemersvereniging
Tags
communicatie, organisatie, persbenadering, productie, projectbegeleiding, webinar, workshops