Fete de la Nature in De Alde Feanen 2019
965
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-965,bridge-core-3.1.7,cookies-not-set,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode-portfolio-single-template-3,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Fete de la Nature in De Alde Feanen 2019

About This Project

Bezoekers uit heel Nederland bij natuurfestival Vier De Alde Feanen

EARNEWALD – Het natuurfestival Fête de la Nature / Vier De Alde Feanen kende dit weekend een goede opkomst. Een aantal van de activiteiten was volledig volgeboekt.

In Nationaal Park De Alde Feanen werd zaterdag en zondag voor de vijfde keer meegedaan aan het internationale natuurfestival Fête de la Nature. Ondernemers en organisaties organiseerden verschillende activiteiten gericht op natuurbeleving. Gasten maakten door middel van hun deelname kennis met de natuur in het Nationaal Park.

Eén van de activiteiten was een fotowandeling door de natuur. Fotograaf Hillebrand Breuker uit Warten nam een groep geïnteresseerden mee de natuur in en gaf hen tijdens een twee uur durende wandeling tips over natuurfotografie. ,,De fotowandeling was erg geslaagd. De wandeling ging door een mooi gevarieerd deel van de Alde Feanen. Op een paar mooie locaties was goed te laten zien dat je door een iets ander standpunt te kiezen een heel ander beeld kunt maken waarmee je meer impact creëert. Iedereen is naar huis gegaan met mooie foto’s waarvan de eerste resultaten al op Facebook en Instagram te zien zijn.” Deelnemers aan de fotowandeling kwamen onder andere uit de regio, maar ook campinggasten uit het Westen van het land namen deel.

Ulbe Postma van Alde Feanen Verhuur & Bemiddeling ging met twaalf bezoekers nachtsloepvaren. ,,De gasten kwamen onder andere uit Hilversum, Den Haag en Brabant, zij waren op vakantie of voor familiebezoek in de regio. De gasten waren erg onder de indruk van de omgeving, de verhalen en de stilte. Ook het monument voor de gecrashte Lancaster maakte indruk.”

Naast het nachtvaren en deelnemen aan een fotowandeling was het mogelijk om een GPS-sloepentocht te doen, een bezoek te brengen aan een boerderij, een wandeling te maken door De Kraanlannen en deelnemen aan een stiltewandeling. Museum Warten en het Mineralogisch Museum in Grou openden deze dagen ook de deuren. Vanaf Museum Warten konden bezoekers tevens een praamtocht maken. Er was ook een rondleiding door een pluktuin, kinderen konden hun eigen pizza’s maken en er was een wandeling met kruidenvrouw. It Fryske Gea hield daarnaast zondag hun open dag bij het Bezoekerscentrum Nationaal Park De Alde Feanen in Earnewâld.

De foto is gemaakt door Hillebrand Breuker van Pixus.

Date
Category
marketing, natuurorganisatie
Tags
communicatie, netwerken, organisatie, persbenadering, productie