Bestemming Noardwest

About This Project

ALDE LEIE – afgelopen dinsdag 19 maart organiseerde Stichting Bestemming Noardwest een foldermarkt voor toeristische ondernemers in eventlocatie Nije Leije. Maar liefst 185 ondernemers en belangstellenden kwamen op deze netwerkbijeenkomst af.

Het jaarlijkse folderuitwisselingsmoment was dit jaar slim gecombineerd met het Frysk Toerisme Kongres. Dit werd ‘s middags georganiseerd door Merk Fryslân. Vele ondernemers uit de gemeenten Waadhoeke, Harlingen en Leeuwarden kwamen ’s avonds naar het programma van Bestemming Noardwest.

Dit begon met een korte bijpraatronde. Interim voorzitter van de stichting, Theo de Bruin, sprak lovend over de potentie van de regio.“Het is mijn dagelijkse werk om regio’s zoals die van jullie goed te organiseren. Dat kan alleen als er potentie is. Hier liggen, met onder andere twee werelderfgoederen, grote kansen. Ik zou deze graag met nieuwe bestuursleden willen verzilveren!”

Vervolgens lichtte Wethouder van Gemeente Waadhoeke Marja van der Meer toe: “via de Regio Deal Noardwest-Fryslân hebben we de mogelijkheid om te investeren in deze sector en in onze regiomarketing. We doen dat graag samen met ondernemers. Stichting Bestemming Noardwest is hiervoor onze gesprekspartner. Maar dan moet dit wel goed georganiseerd zijn.” Zowel De Bruin als Van der Meer deden de oproep: “vereniging jullie via Stichting Bestemming Noardwest en ga samen aan de slag!”

Voordat de aanwezigen folders uitwisselden, vertelde regiomarketeer Elizabeth Pilat over het traject dat zij en Esther Bos inzetten om te komen tot een gedegen meerjarenstrategie. “Hoe zetten we deze unieke regio samen nog beter in de etalage? Moeten we inzetten op één verhaal? Of laten we een divers beeld zien? Hoe brengen we dit verhaal naar buiten?” Dit traject start begin april en eindigt na de zomer. Belangstellende ondernemers konden (en kunnen) zich melden bij Pilat voor meer informatie.

De Bruin bedankte aftredend bestuurslid Maartje Nauta uit Hitsum voor haar bewezen diensten. “Met hart en ziel; zo heb ik Maartje leren kennen en waarderen. De inzet die zij voor de sector in de regio heeft gepleegd is nauwelijks te bevatten. Ze was secretaris, bezorgde het foldermaterialen ondersteunde Wietske ( medewerker van de stichting red.) met teksten, organisatie van evenementen zoals deze en raad en daad. Je wordt nu al gemist!”

Foto’s: Guido Hibma

Date
Category
draagvlak, marketing, ondernemersvereniging, overheid, product
Tags
begeleiding, interviews, meerjarenplan, projectbegeleiding, strategie