Pilat Advies | Fete de la Nature in De Alde Feanen 2016
576
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-576,cookies-not-set,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-15.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Fete de la Nature in De Alde Feanen 2016

Over dit project

In 2016 organiseerden we het festival Fete de la Nature in Nationaal Park De Alde Feanen. Wij begeleidden het proces, zorgden voor de netwerkcommunicatie en deden de marketing en persbenadering. Daarnaast maakten we de programmakrant en beheerden we de Facebookpagina.

Veel volk in De Alde Feanen

Zaterdag 21 mei en zondag 22 mei 2016 werden er diverse activiteiten georganiseerd in en rondom het 10-jarige Nationaal Park De Alde Feanen. Daarnaast werd het watersportseizoen in Grou geopende en organiseerde It Fryske Gea een open dag in het Bezoekerscentrum van het park. Duizenden mensen kwamen op de festiviteiten af.

Onder de vlag van het landelijke natuurfestival Fete de la Nature organiseerden 17 ondernemers dertig activiteiten in De Veenhoop, Grou, Oudega en Earnewâld. Zo namen diverse bezoekers gratis een kano mee van Hollema Verhuur en kropen later op een SUP-board van Outdoor Veldboom in Earnewâld. Camping en Jachthaven De Veenhoop konden met een mooie groep beginnen aan een wandeling door natuurgebied De Kraanlannen. In Oudega namen bezoekers een kijkje op de boerderij van Lyts Buthus of ze deden mee aan een wandeling vanaf Camping De Stjelp met Krudwiizer. Honderden deelnemers vierden de natuur met deze diverse activiteiten.

Het nachtvaren op zaterdagavond was één van de meest aansprekende activiteiten. Alde Feanen Vehuur had zijn activiteit nachtsloepvaren vanuit Earnewâld snel vol en verwees belangstellenden door naar het nachtvaren vanuit Grou. Jacob Nauta van de Wartenster voer met 120 deelnemers op diverse pramen de nacht in gevolgd door vele sloepen. In totaal genoten ruim 300 mensen van het Nationaal Park De Alde Feanen bij nacht. De aanwezigheid van de volle maan maakte de tocht extra bijzonder.

,,Mensen moesten zich bij mij aanmelden en ik dacht dat het niet zo’n storm zou lopen. Maar naarmate het weekend dichterbij kwam begon de telefoon steeds vaker te rinkelen. Door de goede samenwerking tussen de verschillende organisaties (onder andere van Fete de la Nature en Opening Watersportseizoen Grou) kwam er veel aandacht voor deze gratis nachttocht en kan ik spreken van een groot succes!,, aldus een tevreden Nauta.

Op zondag was de open dag van het Bezoekerscentrum van Nationaal Park De Alde Feanen. Kinderen konden marshmallows roosteren, in luchtballen op het water lopen, spelen in de nieuwe speeltuin en mee op jeugdexcursie. Voor volwassenen waren er workshops eendenkooi maken en palingroken, ze konden mee op een vaarexcursie of swingtriken. Vanwege het droge weer en het diverse aanbod van excursies en activiteiten kwamen er veel mensen een kijkje nemen. ,,Ik vermoed dat er vandaag zo’n 2500 bezoekers zijn geweest,’’ lichtte Sebastiaan Laarman, Manager Recreatie en Educatie bij It Fryske Gea, toe.

Datum
Categorie
marketing, natuurorganisatie
Tags
communicatie, netwerken, organisatie, persbenadering, productie