Start seizoen

About This Project

DRACHTEN – afgelopen maandag kwamen ruim 100 ondernemers en betrokkenen uit de toeristische sector van Zuidoost Fryslân naar Drachten-Smallingerland om samen het seizoen af te trappen in de Sluisfabriek te Drachten.

De avond startte met een bijeenkomst voor toerisme ondernemers uit Smallingerland. Tijdens deze bijeenkomst georganiseerd door Stichting Platform Gastvrij Smallingerland, werden ondernemers bijgepraat over de ontwikkelingen en plannen voor 2024. Met de visie op het Waterfront onderstreepte Wethouder Sipke Hoekstra het belang van de plannen binnen verhaallijn ‘Reuring op het Water’ dat in 2024 het hoofdthema voor PGS is. Daarnaast werd het team van VVV Drachten bedankt voor hun inzet en werkzaamheden.

Later op de avond nam Ingrid Mascini, aanjager van de regio Zuidoost Friesland, de aanwezigen mee in de werkzaamheden en plannen van Stichting TRZF. Daarin stond de Turfroute centraal. ,,De Turfroute is een unieke vaarroute in onze regio. Er valt enorm veel te beleven omtrent deze route, maar er is ook een hele bijzondere geschiedenis te vertellen over deze vaarten. Fokko Bosker en Janneke van Donkerlo schreven hierover speciaal een wandelgids dat deze avond werd gepresenteerd. 

Date
Category
draagvlak, ondernemersvereniging
Tags
communicatie, evenement, organisatie, pers, productie