Webinar R&T Zuidoost Friesland

Over dit project

R&T sector Zuidoost Friesland online bijgepraat

Met 246 virtuele bezoekers, was het eerste webinar van Toerisme Regiomarketing Zuidoost Friesland (TRZF) woensdagavond zeer succesvol. Vanwege de Coronacrisis kon de traditionele ondernemersbijeenkomst, met bijbehorende foldermarkt niet doorgaan. TRZF besloot om een online alternatief te bieden.

Voorzitter van TRZF Gerard Wolters presenteerde de avond en gedeputeerde van de provincie Fryslân Avine Fokkens en sectorsepcialist Marjan Soepboer van Ynbusiness waren te gast. Zij vertelden over de laatste actualiteiten en gaven tips.

“Er zijn diverse regelingen voor ondernemers beschikbaar. Op landelijk, provinciaal en lokaal niveau. Ynbusiness helpt ondernemers hier graag bij.” Soepboer wist veel over de regelingen te vertellen en gaf aan dat ze getroffen ondernemers graag bijstaat met raad en daad.

Gedeputeerde Fokkens reageerde op haar eerder gepubliceerde artikel ‘Help bedrijven met vakantie in Fryslân’: “de sector krijgt enorme klappen te verduren. Het zou helpen als we -zodra het weer mag- vakantie gaan vieren in eigen regio.”  Ik ben blij dat er inmiddels op zowel landelijk als provinciaal niveau wordt gewerkt aan marketingcampagnes om dit te bewerkstelligen.”

Vervolgens gaf gebiedsregisseur Elizabeth Pilat een presentatie over de stand van zaken van de regiomarketing in Zuidoost Friesland, ook wel het Het Andere Friesland genoemd. “We blijven als regiomarketingorganisatie ‘gewoon’ doorgaan met onze werkzaamheden. We werken verhaallijnen verder uit, er ligt een inspiratiekrant klaar om gedrukt te worden en we blijven de website doorontwikkelen. Als de wereld straks weer ‘open’ gaat, zijn wij er klaar voor!”

“Ook werken we aan een grootschalige persreis. Journalisten, bloggers en influencers zijn, zodra het weer kan, welkom om de regio op hun eigen moment en met hun eigen interesses te komen verkennen. Hiervoor is veel animo. 70 media hebben zich al aangemeld!”

Pilat verwacht dat Nederlanders na het Coronatijdperk graag in de buurt op vakantie gaan.  “Het Andere Friesland is een topbestemming voor binnenlands toerisme. We hebben een veilig en betrouwbaar imago, er is ruimte zat en door het beschutte karakter is Zuidoost Friesland in alle seizoenen een prachtige bestemming”.

Zuidoost Friesland was de eerste toeristische regio die een dergelijke online bijeenkomst op professionele wijze organiseerde, met hulp van Geocast Leeuwarden, voor haar achterban. “Het leek wel een echte TV uitzending” liet één van de kijkers weten via de mail. De uitzending is opgenomen en kan terug worden gekeken via https://www.zuidoostfriesland.nl/ondernemers of hieronder.

 

Datum
Categorie
draagvlak, ondernemersvereniging
Tags
communicatie, organisatie, persbenadering, productie, projectbegeleiding, workshops