Interactieve routes Veenklooster en Kollum

Over dit project

In de voormalige gemeente Kollumerland zijn prachtig mooie natuurgebieden en veel karakteristieke gebouwen te vinden. Ook beschikt deze streek over fraaie fiets- en wandelpaden. Daarom heeft de gemeente Noardeast-Fryslân vier nieuwe cultuur-historische fiets- en wandelroutes ontwikkeld die de omgeving van Veenklooster en Kollum op een interactieve manier tonen.

De eerste fietsroute gaat door het westen van de voormalige gemeente, door het boomrijke gebied van de Noardlike Fryske Wâlden. Al fietsend komt men door de dorpen Kollum, Veenklooster, Zwagerbosch, Kollumerzwaag, Triemen, Westergeest en Oudwoude.  Deze route is 3o kilometer. Fietsroute Kollum West vindt u onder deze link.

De tweede fietsroute  van 40 kilometer gaat door het open landschap in het oosten van deze oude gemeente en passeert de plaatsen Kollum, Augsbuurt, Burum, Warfstermolen, Munnekezijl en Kollumerpomp. Startpunt van beide routes is het Toeristische Overstappunt (TOP) aan de Cantecleer, vlakbij de jachthaven in Kollum. Bekijk en fiets de route Kollum Oost via deze link.

De derde route meandert van Buitenpost naar Zandbulten via fietspaden die parallel aan Egypte lopen.  Vervolgens gaat de route richting het pittoreske Veenklooster waar veel historische informatie via audio-opnamen wordt gedeeld. Fietsroute Veenklooster vindt u onder deze link.

De vierde route is een wandelroute. Start bij de haven van Hústernoard en wandel naar het prachtige Veenklooster. Geniet hier van de historische weetjes over diverse gebouwen en de parkachtige tuinen. De route van 6 kilometer gaat ook door het bos. Wandelroute Veenklooster vindt u onder deze link.

Datum
Categorie
overheid, product
Tags
audio, content, integratie, projectbegeleiding